INDICKÁ KUCHYNĚ (Zeleninové kari s rýží, naan a mangové chutney)
Potřebné ingredience
ZELENINOVÉ KARI: 1 lilek, 1 menší brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 400 ml kokosového mléka, 2 lžíce kari, 1 lžička suš.koriandru, olivový olej, sůl, pepř ********** NAAN (6 ks): 3/4 hrnku vlažné vody + 1 lžička instantního droždí, 2 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 2 1/2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, špetka jedlé sody, koření dle chuti (dala jsem semínka černuchy, může být i sezam, koriandr, římský kmín,...) ********* RÝŽE: 1 hrnek kulatozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, hrst rozinek, směs indického koření (badyán, hřebíček, skořice, anýz), sůl
Postup přípravy
Mezitím si připravíme kari. Lïlek nakrájíme na kostky, posolíme a dáme na 10 min. stranou "vypotit". Poté omyjeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek a lilek. Chvíli dusíme a přidáme růžičky brokolice. Podlijeme trochou vody a dusíme. Okořeníme kari, koriandrem, solí a pepřem. Přilijeme kokosové mléko a na mírném plameni dusíme pod pokličkou.
Troubu si předehřejeme na maximum. Vykynuté těsto si rozdělíme na 6 bochánků. Každý rukama vytvarujeme do podlouhlé placky, klademe na plech s pečicím papírem a mírně postříkáme vodou. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 6 min., až se objeví puchýřky a mírně se nafouknou. Ještě horké potřeme máslem a zabalíme do čisté utěrky.
Hotové kari podáváme s rýží, chlebem naan a mangovým chutney (k dostání třeba v Mark and Spencer).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé